Плодова торта

Вкусна, свежа, лека и лесна за приготвяне
Източник: Monikkk
ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.07.2015
Плодова торта
Плодова торта
 
Необходими продукти:
1 голям пакет бишкоти „Савоярди“
500 г сирене „Маскарпоне“
250 г заквасена сметана
7 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
2 бр. киви
1 банан
500 г ягоди
боровинки


Начин на приготвяне:
1
Разбиваме в блендер маскарпонето, сметаната, захарта и 5-6 ягоди (за да оцветим крема) до хомогенизиране и получаване на по-течен крем, който по-късно ще се стегне.
2
Редим бишкоти и ги заливаме с крем. После отново слагаме бишкоти и пак крем. Завършваме с плодове - боровинки и нарязани ягоди, банан и киви.
3
Разтопявам желатина на водна баня и с него намазваме плодовете, за да изглеждат по-апетитни.
4
Готовата торта оставяме в хладилник поне за 4-5 часа. По-вкусна е, ако престои 1 нощ в хладилник.


Съвети:
Аз използвам съд с размери 25 х 35 см.

Може да сложите плодове по избор. Тортата става много вкусна и с боровинки, къпини и малини.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2018
Изключително лесна и вкусна торта. Добавих към крема и един банан, а тъй като тавата ми беше по-голяма, трябваше да добавя повече сметана и бишкоти. Кремът обаче стана доста течен и се наложи да ползвам желатин за него. Ефектът с желатиновите плодове не ми се получи особено, другия път бих слагала украсата банан преди да поднеса, за да не покафевява.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: