Плодова торта

Торта Ана - по рецепта от блога на Йоли
Източник: Sabina Ganeva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.02.2015
Плодова торта
 
Необходими продукти:
за блата:
5 яйца
100 г захар
100 г брашно
3 с. л. какао
1-2 ванилии

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне“
400 г заквасена сметана
100 г захар
200 г бял шоколад
2 ванилии
20 г желатин

за глазурата:
1/2 ч. ч. течна сметана
1/2 ч. ч. вода
4 с. л. какао
6-7 с. л. захар
2 ванилии
10 г желатин
плодове по избор

за украса:
плодове по избор


Начин на приготвяне:
1
Приготвяне на блата:
Загрейте фурната на 170 градуса.
Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте с половината захар, до сгъстяване. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Пресейте брашното с какаото и ванилията. Към сместа с жълтъците добавете брашното и белтъците, като ги редувате и разбърквате внимателно. Изсипете тестото в тава и печете. След като блатът изстине, може да го сиропирате с прясно мляко.
2
Приготвяне на крема:
Маскарпонето се разбърква със захарта, заквасената сметана и ванилията. Шоколадът се разстопява на водна баня и се прибавя към крема на тънка струйка, при непрекъснато бъркане. Желатинът се разтваря в малко вода и се прибавя към крема.
3
Сложете блата във форма за торта. Нарежете ягодите на филийки и ги подредете по стените на формата. Изсипете половината крем и загладете. Сложете различни плодове и изсипете останалия крем. Оставете тортата в хладилник, да стегне кремът.
4
Приготвяне на глазурата:
В тенджерка смесете продуктите за глазурата, без желатина. Варете няколко минути, докато се образуват плътни мехурчета по повърхността. Свалете от огъня и прибавете желатина. Разбъркайте добре, прецедете с цедка и оставете глазурата да се охлади.
5
След като кремът е стегнал, изсипете глазурата и отново сложете в хладилника, да стегне.
След това сложете плодове и ги намажете с желатин, за да бъдат свежи. Същото може да се направи и с ягодите, след като се махне формата за торта.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2015
Стана много добре,но е много тежка за моя вкус. Но пък както каза мъжа ми: \"Ще има повече за мен\"
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: