Плодова салата с ментов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Плодова салата с ментов сос
 
Необходими продукти:
200 г портокал
200 г праскови нектарини
200 г ябълки
200 г ягоди
100 мл вермут
сокът от 1 лайм
2–3 листа мента
1 щипка канела


Начин на приготвяне:
1
Портокалът се филетира, нектарините и ябълките се почистват и се режат на полумесеци, а ягодите – на половинки.
2
Вермутът се сипва в малка тенджерка, добавят се сокът от лайм, ментата и канелата и всичко ври на умерен огън. След 5–7 минути се дръпва от огъня и се поднася охладен в сосиера или плодовете направо се заливат.
 
Съвет:
Сосът се приготвя лесно и действа много разхлаждащо в летните дни.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: