Плодов сладолед

Праскови върху ванилова основа
Източник: nefertifi
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 05.07.2015
Плодов сладолед
Плодов сладолед
 
Необходими продукти:
250 мл мляко
2 яйца
50 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
4 праскови
200 мл сладкарска сметана
200 мл кондензирано мляко
мед на вкус
1 пакетче захар (с аромат на ром)


Начин на приготвяне:
1
Прасковите се измиват и се поставят във вряща вода, да омекнат (3-5 минути). Охлаждат се в студена вода, обелват се и се пасират. Към охладеното плодово пюре добавяме 3-4 с. л. мед и разбъркваме до хомогенизиране.
2
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията, до побеляване. През това време млякото се загрява на котлона и щом заври, се добавя на тънка струйка към яйцата, като се бърка енергично. Цялата смес се връща на слаб огън и се вари до сгъстяване, при непрекъснато бъркане.
3
Сметаната се разбива на сняг с ароматизираната захар.
4
Към охладения яйчен крем добавяме прасковеното пюре и разбъркваме добре. Добавяме разбитата сметана и разбиваме с миксер. Накрая сипваме кондензираното мляко и отново разбъркваме, до хомогенизиране.
5
Сместа се охлажда във фризер за около 4-5 часа. На всеки час и половина се разбива с миксер и се връща.

Съвети:
Може да се използва кафява захар. Това ще придаде карамелена нотка.
Медът може да се замени със захар.
Не забравяйте, че кондензираното мляко е подсладено.
Към плодовото пюре може да се добави 1 с л. настъргана кора от лимон, портокал или лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: