Плодов сладкиш с крем сирене

Вкусна сладко-солена комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г крем сирене Philadelphia Original
180 г сирене „Рикота“
180 г захар
6 яйца
180 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
1 портокал
1 круша
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
120 мл прясно мляко

Бон Апети препоръчва:
Philadelphia оригинал – пълномаслено крем сирене. Много подходящо за всякакви ястия – както за основни ястия, така и за десерти поради оригиналния му богат и натурален вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Плодов сладкиш с крем сирене
Рикотата се смесва с крем сиренето, половината захар, 3 яйца, настърганата портокалова кора и около 4 с. л. портокалов сок, и се разбърква.
2
Плодов сладкиш с крем сирене 2
Маслото се разбива с останалата захар и към него, при непрекъснато бъркане, се добавят и останалите яйца.
3
Плодов сладкиш с крем сирене 3
Налива се прясното мляко, сипват се брашното и бакпулверът, и отново се разбива, докато се получи гъсто кексово тесто.
4
Плодов сладкиш с крем сирене 4
Крушата се обелва, почиства се от семките и се нарязва на малки кубчета.

5
Плодов сладкиш с крем сирене 5
Половината тесто се изсипва в намаслена квадратна тава (с размери 29 х 29 х 6 см).
6
Плодов сладкиш с крем сирене 6
Отгоре се разпределя сместа със сирена.
7
Плодов сладкиш с крем сирене 7
Слагат се парченцата круша и останалото тесто, и се заглажда.
8
Плодов сладкиш с крем сирене 8
Сладкишът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Плодов сладкиш с крем сирене 9
Охлажда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2017
Правя го за втори път. Много е вкусен
8.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2017
Браво! Разкошен десерт се получи
7.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Не е моят десерт.
6.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2015
Моят сладкиш също стана чудесен, сложих малко повече круши и пак се получи добре.
5.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Силвана, можеш да замениш рикотата с фина извара, но резултатът няма да е същият.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: