Плетена питка „Сърце“

Източник: Маринела
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 30.08.2015
Плетена питка „Сърце“
Плетена питка „Сърце“
 
Необходими продукти:
1 с. л. захар
1 с. л. сол
3 с. л. олио
1 ч. ч. прясно мляко
1 кубче прясна мая
1 кг брашно (тип 500)
1 жълтък
1 яйце
1 к. ч. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря заедно със захарта в 100 мл топло прясно мляко и се оставя да шупне.
2
Брашното се пресява и в средата се изсипва останалото прясно мляко, киселото мляко, олиото, шупналата мая и солта.
3
Замесва се средно меко тесто и се оставя да втаса на топло за 30 минути.
4
След това тестото се премесва и се разделя на 3 топчета, всяко от които се разточва и с нож се реже на 3 ленти, които сплитаме и подреждаме в тава за печене, под формата на сърце.
5
Оставя се да престои 20-30 минути и се намазва с разбит с малко олио жълтък.
6
Питката се пече 45 минути в загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


262 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: