Пияно свинско

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 18.02.2017
Пияно свинско
 
Необходими продукти:
300 г свински стек
50 мл червено вино
брашно за овалване
олио за пържене

за маринатата:
1 с. л. соев сос
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. олио
индийско орехче, черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Продуктите за маринатата се смесват в купа и месото се оставя в тях поне за 1 час.
2
След това се овалва в брашно и се запържва в добре сгорещено олио, от двете страни, до златисто.
3
Залива се с останалата марината и виното и се готви, докато течността се редуцира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Мариелче, благодаря за бързия отговор.) Доста често в сайта наблюдавам количества, като за едно ястие от петстепенно френско меню, а ние, българите обикновено хапваме едно блюдо плюс салата, така че не се засягайте от забележката.)))
2.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Запържва се до златисто както съм писала ... аз пържа в тиган, за вас не знам ;) а количеството месо, ако искате си го увеличете щом не е достатъчно за стек+гарнитура
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Мариела, моля Ви, когато публикувате рецепта да бъдете повечко обстоятелствена.))) Сега ще ми се наложи да гадая, дали 300 г стек ще бъде достатъчен за две порции, и дали ще следва задушаване на запържения стек, и върху котлон в тиган без капак ли ще се готви пустият му стек, или може би ще се пъхне във фурната, ама на каква точно температура... ))) Смилете се над мен.)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: