Пияно свинско в коричка

Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински бут
100 г бекон
200-300 мл бира
3 глави лук
1 шепа стафиди
5 с. л. олио
4 с. л. брашно
1 ч. л. кафява захар
1 ч. л. чубрица
3-4 щипки сушен магданоз
2-3 щипки гранулиран чесън
2-3 щипки червен пипер
500 г брашно
220-250 г маргарин
5-6 с. л. вода
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Пияно свинско в коричка
Месото се нарязва на лентички и се овалва в смесените брашно, чубрица, червен пипер, гранулиран чесън, сол и магданоз. След това брашното се изтръсква и лентичките се пържат в предварително загрятото олио до златисто. Изваждат се.
2
Пияно свинско в коричка 2
В същата мазнина на силен огън се запържват нарязаният на по-едро лук и наситненият бекон. След 2-3 минути се поръсва с кафява захар и сол, слагат се стафидите.
3
Пияно свинско в коричка 3
Свинското се връща в тигана при запържените лук и бекон и се залива с бирата (трябва да стигне до нивото на месото). Пече се 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Пияно свинско в коричка 4
Брашното, маргаринът и солта се намачкват с вилица, докато станат трохи. Налива се водата, омесва се тесто и се оставя да почине покрито. След това се разделя на 2 топки. Едната се разточва в кръгла форма и се поставя в намазнена и набрашнена тава, като се покриват и стените.
5
Пияно свинско в коричка 5
Кората се надупчва с вилица и се пече 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това в нея се разпределя месото, покрива се с втората разточена кора и се запечатва добре. Пече се на 180 градуса, докато кората се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: