Пияно мезе с телешко и кашкавал

Фабрика за зехтин и таверна "Стаматополус"
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2005
Пияно мезе с телешко и кашкавал
 
Необходими продукти:
300 г телешко бон филе
200 г кашкавал
150 мл сладко червено вино
3-5 стръка магданоз
6-7 с. л. зехтин
1 с. л. кетчуп
риган, сол и бял пипер на вкус
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Пияно мезе с телешко и кашкавал
Месото се нарязва на кубчета. Парчетата се овалват в брашното и се пържат в предварително загретия зехтин.
2
Пияно мезе с телешко и кашкавал 2
Запърженото месо се овкусява с риган, бял пипер и кетчуп и се посолява. След това се налива виното и се задушава на тих огън около 5 минути.
3
Пияно мезе с телешко и кашкавал 3
Кашкавалът се нарязва на кубчета и се добавя при месото. Накрая предястието се поръсва с нарязания наситно магданоз. Сервира се.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: