Пияни пилешки дробчета

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 26.03.2018
Пияни пилешки дробчета
 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
2 големи глави лук, сорт „Каба“ (може едната да е червена)
1 ч. ч. бяло вино
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 жълта чушка
2 люти чушки (по желание)
2 средно големи домата
магданоз
сол и черен пипер
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Дробчетата се нарязват на половинки и се пържат в загрято олио. Добавя се нарязаният на полумесеци лук.


2
Когато продуктите леко се запържат, се налива виното, а върху дробчетата се слагат нарязаните на кръгчета чушки, без да се разбъркват, и се захлупват с капак, за да се задушат.


3
Доматите се режат на малки кубчета. Добавят се около 2-3 минути, преди дробчетата да станат готови и всичко се разбърква.


4
Готовите дробчета се изваждат в голяма купа, посоляват се и се поръсват с черен пипер и наситнен магданоз, а по желание и с нарязан на дребно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2020
Страхотни са на вкус, но нямах пресен магданоз :(
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2018
На вид не изглеждат толкова добре , но на вкус са страхотни :)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: