Тесто за пица

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 12.03.2017
Тесто за пица
 
Необходими продукти:
за тестото:
320 г бяло брашно
80 г пшеничен грис
3 с. л. зехтин (45 мл)
1/2 с. л. сол
1 ч. л. захар
200 мл вода
1/2 кубче прясна мая (20 г)
1 ч. л. бял риган (сух)

за гарниране:
1 глава лук
1 с. л. каперси
2 с. л. кисели люти чушки (ситно нарязани)
2 с. л. маслини (нарязани)
1 малка консерва
колбас
кашкавал
доматен сос


Начин на приготвяне:
1
Маята се размива в част от водата. С нея и посочените продукти се замесва тесто, завива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса, докато изпълни купата.
2
Тестото се разточва на правоъгълник с размерите на тавата на фурната и се слага в тавата, предварително застлана с хартия за печене.
3
Моето предложение за гарниране е следното: тестото се намазва с доматен сос и след това отгоре последователно се разпределят нарязаният на тънки полумесеци лук, каперсите, маслините, чушките, царевицата, нарязаните колбас и кашкавал.
4
Тавата се слага в предварително загрята на максимална степен фурна (моята фурна загрява до 275 градуса), като се поставя под средата на фурната, температурата се намалява на 250 градуса и пицата се пече, докато кашкавалът се разтопи и се зачерви - около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: