Пица с тесто от извара

Бърза и апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно (тип 00)
250 г извара
200 мл прясно мляко
100 мл зехтин (+ за намазване)
1 1/2 ч. л. бакпулвер
сол на вкус

за доматения сос:
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
1 ч. л. босилек (+ за поръсване)
500 г белени домати
сол на вкус
1 щипка захар

за гарниране:
375 г сирене „Моцарела“
200 г шунка
500 г белени домати
100 г печурки
2 червени чушки
50 г маслини
1 ч. л. босилек
1 с. л. зехтин
1 щипка захар
1 скилидка чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пица с тесто от извара
Прясното мляко и зехтинът се разбъркват и се смесват с изварата.
2
Пица с тесто от извара 2
Добавят се солта, брашното и бакпулверът и се замесва гладко тесто, което се оставя да почине за 10 минути, покрито с прозрачно фолио.
3
Пица с тесто от извара 3
Сосът се приготвя като чесънът се наситнява и се запържва в зехтина.
4
Пица с тесто от извара 4
Сипват се босилекът и пасираните домати и се готви на слаб огън, докато се сгъсти. Подправя се със захарта и сол на вкус, дърпа се от огъня и се оставя да се охлади.
5
Пица с тесто от извара 5
Гъбите се обелват и се нарязват натънко.
6
Пица с тесто от извара 6
Чушките също се режат натънко.
7
Пица с тесто от извара 7
Тестото се разделя на две части.
8
Пица с тесто от извара 8
Разточват се две правоъгълни кори.
9
Пица с тесто от извара 9
Слагат се в две намазани със зехтин тави.
10
Пица с тесто от извара 10
Пиците се мажат с доматен сос.

11
Пица с тесто от извара 11
Покриват се с тънки шайби моцарела и отгоре се разпределят чушките, гъбите и накъсаната шунка.
12
Пица с тесто от извара 12
Поръсват се със сух босилек и целите маслини и се пекат 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2021
Страхотна е!
4.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2019
много вкусна пица, особено за малчугани:)) готовото тесто дали може да се се съхранява в хладилник за една нощ?
3.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2017
Ползвах идеята за тестото, впечатлена съм! Промених малко продуктите за гарниране на пицата! Браво за рецептата!
2.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2015
Александър, допусната е техническа грешка, която вече е отстранена.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2015
В продуктите за тестото има два пъти написано зехтин?!? Предполагам е грешка?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: