Пица с пресни домати и домашен кашкавал

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.10.2017
Пица с пресни домати и домашен кашкавал
 
Необходими продукти:
800 г готово тесто за пица
2 средно големи домата
1 малка краставица
1 червена чушка
1 средно голям морков
100 г телешки колбас
50 г домашен кашкавал
50 г краве сирене
1 шепа дребни маслини
3 с. л. брашно
1/2 ч. л. универсална зеленчукова подправка
2 с. л. олио
10 г риган


Начин на приготвяне:
1
Чушката се почиства от дръжката и семките и се нарязва на шайби. Колбасът, краставицата, морковът и единият домат се нарязват на слайсове. Сиренето и кашкавалът се нарязват на кубчета.


2
Вторият домат се обелва и сокът му се изцежда. Добавят се 1 с. л. брашно и универсалната зеленчукова подправка. Разбърква се.

3
Тестото се разстила в подходяща тава, която предварително е намазана с олиото и е поръсена с 2 с. л. брашно.
4
Върху тестото се разпределят колбасът, зеленчуците, сиренето, кашкавалът и нарязаните маслини (предварително почистени от костилките).
5
Добавя се доматената смес, като с количеството от нея, което се разтече в тавата и се смеси с олиото и брашното, се намазват краищата на пицата.

6
Пече се 30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Готовата пица се поръсва с ригана.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: