Пица с кюфтета

Лесна и апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно (+ за замесване и за поръсване)
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
200 мл вода

за кюфтенцата:
600 г телешка кайма
1 с. л. сос „Уорчестър“
2 филии бял хляб
30 г сирене „Пармезан“
1 яйце
1/2 ч. л. смлян кимион
зехтин за поливане
сол на вкус

за гарниране:
200 г кашкавал
2 зелени чушки
300 г пасирани домати (от консерва)
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. сух чесън
зехтин за намазване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пица с кюфтета
Маята се разваря в затоплената вода, заедно със захарта и щом шупне, се сипва към смесеното със солта брашно.
2
Пица с кюфтета 2
Добавя се зехтинът и върху набрашнен плот се замесва меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Прехвърля се в набрашнена купа, поръсва се с брашно, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса за около час.
3
Пица с кюфтета 3
Каймата се смесва с накиснатия във вода и отцеден хляб, настъргания пармезан, яйцето, кимиона, соса „Уорчестър“ и сол на вкус.
4
Пица с кюфтета 4
От сместа се оформят малки кюфтенца, слагат се в тава, поливат се със зехтин и се пекат около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Ако е необходимо, се отцеждат от мазнината.
5
Пица с кюфтета 5
Доматите се смесват със сухия чесън, босилека, зехтина и сол на вкус.
6
Пица с кюфтета 6
Тестото се разточва върху набрашнен плот и се слага в намазнена със зехтин тава за печене.
7
Пица с кюфтета 7
Намазва се с доматения сос и се гарнира с кюфтенцата и нарязаните на ивички чушки.

8
Пица с кюфтета 8
Накрая се поръсва с настъргания кашкавал и се пече 8 минути в загрята на 250 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2015
Топла, топла!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: