Пица с гъби, камамбер и тъмна бира

Апетитна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г пълнозърнесто брашно
200 г брашно
250 мл тъмна бира
2 с. л. зехтин
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол

за гарниране:
350 г сирене „Камамбер“
350 г гъби
2 големи глави червен лук
1 стрък розмарин
50 мл зехтин (+ за мазане)
сол на вкус
пресен риган за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира
Маята се разтваря в затоплената бира.
2
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира 2
Двата вида брашно се разбъркват със зехтина, солта и бирата с маята. Замесва се меко, еластично тесто, което леко се лепи по пръстите. Оставя се да втаса.
3
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира 3
Лукът се нарязва на полумесеци, посолява се и се пържи в половината зехтин, на умерен огън, докато стане карамелен. Дърпа се от котлона и се оставя да се охлади.
4
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира 4
Гъбите се почистват, режат се на четвъртинки и се запържват до златисто в останалия зехтин.
5
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира 5
След това се разбъркват с лука и наситнения розмарин.
6
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира 6
Тестото се разделя на две части, които се разточват на правоъгълници върху набрашнен плот.
7
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира 7
Чугунена тава се слага в загрята на 230 градуса фурна с вентилатор. Когато се нагорещи, се изважда и се намазва със зехтин.
8
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира 8
Единият блат се поставя в тавата, отгоре се разпределя половината от гъбената смес и се покрива с тънки парченца сирене.
9
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира 9
Пече се около 10 минути. По същия начин се приготвя и втората пица.
10
Пица с гъби, камамбер и тъмна бира 10
Поднасят се поръсени с пресен риган.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2020
Еклер, здравейте! Ако не ви харесва розмарина, просто го пропуснете. В рецептата има риган, а може да добавите и мащерка. Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2020
С какво може да се замени розмаринът?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: