Пица по италиански

Пица с прошуто и моцарела
Източник: Aleksander Jordanov
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.04.2017
Пица по италиански
Пица по италиански
 
Необходими продукти:
300 г тесто за пица
5-6 с. л. доматен сос
2 опаковки й 2 опаковки сирене „Моцарела“
80-100 г прошуто крудо
4-5 маслини „Каламата" (без костилки)
риган на вкус
няколко листа свежа рукола


Начин на приготвяне:
1
Тестото се разточва (желателно с ръце без да се използва точилка) и се оформя възможно най-тънък блат.
2
Намазва се обилно с доматения сос и се поръсва с риган.
3
Моцарелата се нарязва наситно и се разпределя по цялата повърхност.
4
Слагат се маслините и се пече 20 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна (на второто ниво във фурната).
5
Изпечената пица се изважда от фурната, отгоре се добавя прошутото и накрая се поръсва с прясна рукола.


Съвет:
Препоръчително е, пицата да не се сервира с допълнителни сосове.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: