Пица "Пеперони"

Италианска класика, която се прави задължително със салам Пеперони!
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 04.07.2023
Пица
 
Необходими продукти:
1 готово тесто за пица
150 г салам "пеперони"
50 мл. доматен сос
50 г маслини
100 г моцарела
320 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
От готовото тесто се разточва тънък блат. Слага се в кръгла тава, предварително намзана с малко зехтин.
2
Саламът се нарязва на кръгчета, маслините се наситняват, моцарелата се накъсва. Върху тестото се слага доматения сос, маслините и моцарелата.
3
Добавя се настъргания кашкавал и отгоре се подрежда нарязания салам.
4
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15-18 минути.

Съвет:
Вместо готов доматен сос, може да се направи домашен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: