Пица от тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2003
Пица от тиквички
 
Необходими продукти:
3 яйца
4 тиквички (800 г)
1/2 ч. ч. брашно
5–6 стръка копър
1/2 ч. л. сол
3-4 с. л. зехтин
200 г кашкавал
1 домат
1 глава кромид лук (червен)
50 г маслини
риган, босилек или розмарин (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Пица от тиквички
Блатът се приготвя, като тиквичките се обелват, измиват се и се настъргват. Поставят се в гевгир или цедка, посоляват се и се оставят да се отцедят за около 20 минути. След това се притискат с лъжица или длан, за да се отцедят напълно.
2
Пица от тиквички 2
Яйцата се разбиват с брашното и се смесват с добре отцедените тиквички и накълцания копър. Сместа се разпределя в намаслена и набрашнена тава. На тънка струя се полива зехтинът.
3
Пица от тиквички 3
Блатът се пече в силно загрята фурна при температура 220 градуса около 10 минути.
4
Пица от тиквички 4
Плънката се приготвя, като доматът и лукът се нарязват на шайби, маслините се почистват от костилките, а кашкавалът се реже на едри кубчета.
5
Пица от тиквички 5
Запеченият вече блат се изважда и върху повърхността му се разпределят кубчетата кашкавал. Покрива се с шайбите лук и домати, поръсва се с подправките. Отново се запича за около 15 минути при температура 180 градуса. Изпечената пица се украсява с маслините и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2020
Ето и моята пица.
2.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2020
Е аз сложих и фино саламче :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Страхотна вкусотия :) Малко ми дойде дебел блата, но за др път ще пробвам с по-малко тиквички
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: