Пица от карфиол с яйца и моцарела

Лека, бърза за приготвяне и много красива
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
700 г карфиол
150 г сурови белени бадеми
3 яйца
60 г сирене „Пармезан”
4 с. л. брашно
1/2 ч. л. сух лук
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
6 яйца (размер М)
125 г сирене „Моцарела”
100 г прошуто крудо
60 г сушени домати
2 с. л. заквасена сметана
50 г дива рукола


Начин на приготвяне:
1
Пица от карфиол с яйца и моцарела

Карфиолът се измива, подсушава се и се смила в блендер (не трябва да се превръща на пюре).

 


2
Пица от карфиол с яйца и моцарела 2

В купа се смесват настърганият пармезан, смленият карфиол, яйцата, сухите чесън и лук, сол и черен пипер, брашното и предварително смлените бадеми.

 


3
Пица от карфиол с яйца и моцарела 3

Разделя се надве и всяка част се слага в тава върху пергаментова хартия. Оформят се блатове с кръгла форма с помощта на лъжица, заравняват се. Пекат се в загрята на  230 градуса фурна, с вентилатор, по около 12 минути.

 


4
Пица от карфиол с яйца и моцарела 4

Когато са готови, се намазват със сметаната.

 


5
Пица от карфиол с яйца и моцарела 5

После се слагат нарязаните на ивички сушени домати, чукват се по 3 яйца, и отстрани се оформя ръбче от накъсаната моцарела. Яйцата се поръсват със сол  и черен пипер. Пиците се запичат за още 10 минути.

 


6
Пица от карфиол с яйца и моцарела 6

Преди поднасяне се гарнират с ленти прошуто и рукола (цяла).

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: