Пица „Маргарита“

Хрупкава и тънка пица
Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
1 кг брашно тип 00 + за замесване и поръсване
5 г суха мая
700 г вода/ топла/
5 г мед
30 мл зехтин „Екстра върджин“
20 г сол

за соса:
800 г цели домати от консерва
20 г сол
40 мл зехтин „Екстра върджин“

за гарниране:
4 топки сирене „Моцарела“ (по 125 г)
1/2 връзка пресен босилек
пармезан за поръсване
зехтин „Екстра върджин“ за поливане


Начин на приготвяне:
1
Пица „Маргарита“
За предварителното тесто разбърквайте в купа 300 г брашно, 300 г вода, 3 г мая и 5 г мед.
2
Пица „Маргарита“ 2
Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете 1 час на стайна температура. След това приберете в хладилник за 16 до 24 часа.
3
Пица „Маргарита“ 3
Извадете тестото от хладилника и го оставете за 20-30 мин. на стайна температура.
4
Пица „Маргарита“ 4
Добавете към него останалите вода, суха мая и брашно, солта и зехтина. Замесете меко и еластично тесто.
5
Пица „Маргарита“ 5
Оформете от тестото 6 топки и ги оставете да втасат на стайна температура между 2 и 4 часа.
6
Пица „Маргарита“ 6
Намачкайте доматите на пюре и ги овкусете със солта и зехтина.
7
Пица „Маргарита“ 7
Нарежете моцарелата на кубчета.
8
Пица „Маргарита“ 8
Оформете една топка от тестото на кръг върху плот поръсен с брашно.
9
Пица „Маргарита“ 9
Намажете отгоре с доматен сос, без краищата, сложете моцарела, няколко листа босилек, поръсете с настърган пармезан и полейте с малко зехтин.
10
Пица „Маргарита“ 10
Печете в пещ за пица на висока температура около 90 сек.
11
Пица „Маргарита“ 11
Извадете пицата от пещта и полейте борда й със зехтин.
12
Пица „Маргарита“ 12
Така пригответе и останалите пици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: