Пица „Маргарита“ с просо, микс от семена и тофу

Вкусна пица, подходяща за всички, които трябва да избягват брашна от пшеница
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.10.2017
Пица „Маргарита“ с просо, микс от семена и тофу
Пица „Маргарита“ с просо, микс от семена и тофу
Пица „Маргарита“ с просо, микс от семена и тофу
 
Необходими продукти:
150 г просо
2 с. л. семена от чиа
2 с. л. ленено семе
1 ч. л. морска сол
1 яйце
1 ч. ч. телешки бульон
1/2 консерва белени домати
2 с. л. белени слънчогледови семки
150 г тофу


Начин на приготвяне:
1
Смилам просото, чиата, лененото семе, слънчогледовите семки и морската сол в блендер, докато станат на прах.
2
Добавям към сместа яйцето, телешкия бульон и соса от консервата домати.
3
Смилам отново, до получаване на гъста смес с консистенция между тесто и смес за палачинки.
4
В кръгла тавичка с диаметър 30 см поставям хартия за печене. За по-лесно разстилане намокрям хартията обилно с вода и я намачквам.
5
Със силиконова шпатула разнасяме сместа по тавата и накрая заравняваме, като правим концентрични кръгове върху сместа с шпатулата. Сместа е достатъчна за две пици с диаметър от 30 см.
6
Доматите от консервата ги пасирам и ги разпределям върху пицата.
7
Нарязвам тофуто на парчета и го нахвърлям върху пиците.
8
Пека 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
9
Декорирам с маслини и листенца пресен босилек.


Съвети:
Вместо бульон може да сложите вода и да изпечете пицата, заедно с маслините.

След като извадите пицата, заради естеството на сместа, е добре да я прехвърлите заедно с хартията за печене върху дъска за рязане и да я нарежете на парчета.

С помощта на шпатула ще може по-лесно да отделите парчетата пица от хартията за печене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2017
Стана страхотна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


386 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: