Пица "Маргарита"

Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2001
Пица
 
Необходими продукти:
250 г брашно
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. суха инстантна мая
около 100 мл вода за пицата
4 домата
бялата част на 1 стрък чесън
1 с. л. зехтин
150 г кашкавал
1 стрък пресен босилек


Начин на приготвяне:
1
Пица
Брашното се пресява на плота за месене, като по средата се оформя кладенче и се поставят зехтин, сол, мая. Постепенно се прибавя водата, омесва се меко и пухкаво тесто.
2
Пица
Поставя се в купа и се покрива с влажна кърпа (може да се постави в съд с капак). Оставя се да втаса на топло място. След това се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма с дебелина 1 см.
3
Пица
Доматите се нарязват на кръгчета и се поставят в купа. Чесънът се нарязва наситно (или се счуква), размесва се с 1 с. л. зехтин и сол. Блатът се поставя в намазана със зехтин тава, отгоре се нареждат доматите.
4
Пица
Върху тях се разпределя нарязан на филийки кашкавал. Поръсва се с босилек. Пече се 10-15 минути в максимално загрята фурна, докато кашкавалът добие златист цвят.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2017
Страхотна рецепта
2.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Много ароматна и вкусна пица се получи. :) Благодаря за рецептата. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2015
С моцарела също става доста вкусничко! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: