Пица "Капричоза"

класическа рецепта
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.01.2012
Пица
 
Необходими продукти:
500 г тесто
300 г домати от консерва
250 г моцарела
200 г маринован артишок ( или кисели краставички)
200 г шунка
70 г гъби
50 г маслини
зехтин
риган
босилек
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
1



Към пасираните домати прибавяме щипка сол, риган, босилек, черен пипер и малко зехтин. Разбъркваме добре.


2

В тава разточаме тесто с дебелина около 5 мм. Намазваме го с пасираните и овкусени домати.          


3

Редим отгоре изброените продукти и запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.           


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2020
Ето я и моята пица Капричоза
4.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
Ето я и моята Капричоза малко по различна...
3.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
Моцарелата се постава винаги и задължително след соса!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2014
Пицата е много вкусна.Прибавих и малко сиренце към нея.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Къде се поставя моцарелата.Мисля че ако е най-отгоре може да изгори малко..Какъв съвет ще ми дадете,защото до сега много малко съм приготвяла пици?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: