Пица бюрек

Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2004
Пица бюрек
 
Необходими продукти:
500 г брашно
100 г свинска мас
100 мл олио
1 ч. л. сол
100 г шунка
100 г кашкавал
2 шепи стерилизирани печурки
2-3 с. л. кетчуп
1/2 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Пица бюрек
Брашното и солта се смесват, налива се 220-250 мл вода и се омесва тесто.
2
Пица бюрек 2
Оставя се да почине 30 минути, след което от него се правят топки, разтягат се и от тях се разточват корите (всяка топка тесто е 200 г).
3
Пица бюрек 3
Разточват се четири кори от основното тесто, като за баница.
4
Пица бюрек 4
Две от тях се сгъват на четири и се намазват с кетчуп. Слагат се шунката, гъбите, кашкавалът и риганът и се завиват с още две кори. Краищата се махат, за да се получи кръг.
5
Пица бюрек 5
Поставя се в намазнена тава и се пече 30 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: