Пица „Бианка“ с пилешко

Ароматна, изкусителна и апетитно гарнирана
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно тип „00”
10 г сол
1/2 пакетче суха мая (5,5 г)
25 мл зехтин
1 ч. л. захар

за гарниране:
250 г сирене „Моцарела“ за пица
200 г пилешко филе
50 г сирене „Пармезан“
200 мл животинска сметана
20 мл зехтин
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
2 стръка риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пица „Бианка“ с пилешко
Маята и захарта се разтварят в 250 мл хладка вода.
2
Пица „Бианка“ с пилешко 2
Брашното се смесва със солта. Наливат се маята и зехтинът.
3
Пица „Бианка“ с пилешко 3
Замесва се меко тесто.
4
Пица „Бианка“ с пилешко 4
Прехвърля се в купа, покрива се с фолио, за да не хваща кора, и се оставя да втасва на топло, докато удвои обема си.
5
Пица „Бианка“ с пилешко 5
Пилешкото месо се маже със зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се изпича на грил тиган или плоча от двете страни до готовност.
6
Пица „Бианка“ с пилешко 6
Охлажда се и се нарязва на тънки парчета.
7
Пица „Бианка“ с пилешко 7
Сметаната се загрява, посолява се и се разбърква с настъргания пармезан.
8
Пица „Бианка“ с пилешко 8
Охлажда се и се овкусява с накълцания риган и стрития на паста чесън.
9
Пица „Бианка“ с пилешко 9
Лукът се реже на тънки шайби, а моцарелата – на парчета.
10
Пица „Бианка“ с пилешко 10
Фурната се загрява на 250 градуса с вентилатор и в нея се слага камък за пица, за да се сгорещи. Тестото се разделя на четири части, от които се разточват тънки кори.
11
Пица „Бианка“ с пилешко 11
Намазват се с овкусената сметана, поръсват се с пилешкото, моцарелата и лука.
12
Пица „Бианка“ с пилешко 12
Пекат се около 10 минути, до зачервяване и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: