Пица "Ани"

Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2004
Пица
 
Необходими продукти:
500 г брашно
2 с. л. зехтин
1 пакетче суха мая
1/2 ч. л. сол
100 г синьо сирене
100 г кашкавал
3 глави лук
100 броколи
1 ч. ч. доматено пюре
2–3 с. л. олио
1/2 ч. л. босилек
1/2 ч. л. майорана
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пица
Тестото се приготвя по традиционния начин, като всички сухи продукти се смесват в купа, постепенно се наливат 180–200 мл вода и се меси, докато тестото се изглади. Покрива се с готварско фолио и се оставя да втаса.
2
Пица
Лукът за топинга се нарязва на шайби, разделя се на пръстени и се задушава на слаб огън около 10 минути, докато започне да се карамелизира. В купичка се смесват доматеното пюре, солта, босилекът и майораната и се разбърква.
3
Пица
Тавата за печене се намаслява. Повърхността на втасалото тесто също се намаслява, поставя се в тавата и с притискане се придава нейната форма (нужно е от тестото да се получи ръб покрай стените на тавата). Полива се с овкусения доматен сос, шайбите лук и розичките броколи, поръсва се с нарязаните на ивички кашкавал и синьо сирене и се пече 10–15 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


303 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: