Питки с кимион, нигела и сусам

Перфектно овкусени
Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
200 г кисело мляко (със стайна температура)
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
2 1/4 ч. л. суха мая
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. нигела
1 ч. л. сусам
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Питки с кимион, нигела и сусам
Маята и захарта се разбъркват в 120 мл топла вода, която не бива да е гореща.
2
Питки с кимион, нигела и сусам 2
Брашното се разбърква със солта, прибавят се зехтинът, киселото мляко и маята с водата. Тестото се разбърква с дървена лъжица.
3
Питки с кимион, нигела и сусам 3
След това се меси около 10 минути, докато стане гладко и еластично. Оставя се да втаса и да удвои обема си.
4
Питки с кимион, нигела и сусам 4
Разделя се на 6 части и от всяко парче се оформят топки. Оставят се да втасат повторно в тава, намазана със зехтин (покрити с кърпа), докато удвоят обема си.
5
Питки с кимион, нигела и сусам 5
Топките се разточват на тънки питки и се намазват със зехтин. Поръсват се с нигела, сусам и кимион.
6
Питки с кимион, нигела и сусам 6
Оставят се да починат 15 минути и се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна с вентилатор до златисто – около 8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: