Питка за Бъдни вечер

Гост: Жорж Ганчев, Бъдни вечер
Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2008
Питка за Бъдни вечер
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
300-400 мл хладка вода
2 пакетчета суха мая
1 к. ч. олио
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Питка за Бъдни вечер
Брашното се пресява в тава и в него се оформя кладенче, в което се сипват вода и олио.
2
Питка за Бъдни вечер  2
Слагат се сухата мая, сол и захар и се разбърква с дървена бъркалка.
3
Питка за Бъдни вечер  3
Омесва се тесто, като се доливат вода и олио и се оставя да втасва около 1 час.
4
Питка за Бъдни вечер  4
Втасалото тесто се разстила в намазана с олио тава и в него се забожда предварително изварена паричка.
5
Питка за Бъдни вечер  5
Намазва се с олио и се оставя да престои още 30-60 минути, след което питката се изпича до зачервяване във фурна на 220 градуса. Изважда се от тавата и се покрива с чиста кърпа, докато изпръхне.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2016
Страхотна рецепта. Получи се добре и е лесно изпълнима.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: