Питка със сирене

Подходяща за всеки повод
Източник: Пламена
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.05.2015
Питка със сирене
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
200 мл прясно мляко
100 мл олио
5 яйца
мая
сирене
сол
захар
краве масло


Начин на приготвяне:
1
Загрейте леко млякото и разтворете маята в него, заедно с щипка захар. Оставете да престои 15 минути.
2
През това време разбийте яйцата с олиото, сол на вкус и 1 ч. ч. брашно. Смесваме вече шупналата мая с яйчената смес и започваме да прибавяме брашно, като месим с ръце. Трябва да се получи пухкаво тесто, което разделяме на 12 топчици.
3
Във всяка топчица слагаме по малко сирене и омесваме.
4
Разтопяваме маслото и с него намазваме тестените топки и тавата за печене. Оставаме питката да втаса за 30 минути и печем 30 минути на 170 градуса.

Добър апетит!

Съвет:
За по-плътен вкус може да поръсите и със сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: