Питка с паричка

Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2009
Питка с паричка
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
10 г мая


Начин на приготвяне:
1
Питка с паричка
Брашното се пресява в по-голям съд и в средата се оформя кладенче. Сипват се олиото, солта, захарта, разтворената в хладка вода мая и 2 ч. ч. вода.
2
Питка с паричка 2
Замесва се меко тесто и се оставя да втасва поне 30 минути. Оформя се питка, вътре се слага увита във фолио паричка. Пече се 30–40 минути във фурна, загрята до 180–200 градуса.  

Съвет:
Отгоре може да се направят от тесто различни фигури.
 

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2020
Много вкусна питка и лесна за приготвяне!!
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2014
Получи се хубава питка с хрупкава коричка :)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2014
Направих питката с пшенично брашно, получи се страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: