Пита с праз и бяло месо

Вкуснотия в чиния
Източник: VanYa_VanYa
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.12.2015
Пита с праз и бяло месо
Пита с праз и бяло месо
Пита с праз и бяло месо
Пита с праз и бяло месо
Пита с праз и бяло месо
 
Необходими продукти:
1/2 кубче мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 ч. ч. топла вода
1/2 ч. л. сода бикарбонат
3-4 с. л. олио
3 яйца
800 г брашно
1 стрък праз
300-400 г бяло пилешко месо
3-4 гъби
1/2 ч. л. червен пипер
чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
1
Маята се смесва със захарта, топлата вода и 5-6 с. л. брашно. Когато шупне, се добавят млякото, в което е разтворена содата бикарбонат, яйцата, солта и олиото. От яйцата се оставя един жълтък за намазване.
2
От сместа се замесва меко тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си.
3
Празът, месото и гъбите се нарязват наситно и се задушават с малко мазнина, докато омекнат.
4
Добавят се червеният пипер и чубрицата. Посолява се на вкус и се оставя да изстине.
5
Тестото се разделя на две топки - една малка и една голяма. Голямата се разточва така, че да покрие стените на съда, в който ще се пече питата.
6
Съдът се намазнява и се слага кората от тесто. Отгоре се изсипва плънката и се покрива с разточената натънко по-малка топка тесто. Загъва се с долната кора, която е опъната по стените.
7
Питата се намазва с жълтък и се пече в умерено загрята фурна около 45 минути, докато придобие златист загар.
8
След като извадите питата от фурната, я завийте с кърпа и я оставете малко да изстине.

Да ви е сладко!



Съвет:
Добре е, ястието да се сервира, докато е топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: