Писия с лимоново ризото и рататуй

Гост: Цвети Йорданова
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 писии
150 г краве масло
2 клонки пресен розмарин
2-3 с. л. бяло вино
20 г краве масло
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1/2 глава лук
1/2 тиквичка
1/3 патладжан
2-3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. босилек
2 клонки мащерка (2 щипки сушена)
1 щипка мента
магданоз, черен пипер и сол на вкус
200 г бял ориз
4-5 с. л. зехтин
лимонова кора
лимонов сок и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Писия с лимоново ризото и рататуй
Чушките, тиквичката, патладжанът и лукът се нарязват на малки кубчета.
2
Писия с лимоново ризото и рататуй 2
Зехтинът се загрява в дълбок тиган, сипват се нарязаните чушки, лук и патладжан и се запържват за 3-4 минути.
3
Писия с лимоново ризото и рататуй 3
След това се добавят кубчетата тиквичка.
4
Писия с лимоново ризото и рататуй 4
Зеленчуците се овкусяват с черен пипер, сол, мащерка, босилек, мента и наситнен магданоз.
5
Писия с лимоново ризото и рататуй 5
Добавят се 20 г краве масло, разбърква се добре и се запържва за още 4-5 минути.
6
Писия с лимоново ризото и рататуй 6
Рибата се почиства, филетира се и кожата се отстранява. Филетата се нанизват на почистени от най-долните листа клонки розмарин и се посоляват леко.
7
Писия с лимоново ризото и рататуй 7
Кравето масло (150 г) се загрява и рибата се запържва за около 5 минути, като непрекъснато се облива с маслото.
8
Писия с лимоново ризото и рататуй 8
Оризът се сварява в подсолена вода и се овкусява със зехтин, лимонов сок и сол.
9
Писия с лимоново ризото и рататуй 9
Във всяка порция с помощта на метален пръстен се оформя канапе от ризото, върху което в по-малък пръстен се слага рататуй и се украсява с тънки ивици лимонова кора.
10
Писия с лимоново ризото и рататуй 10
До ориза се поставят 2 филета, поливат се с малко масло и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: