Писаладиер

Французите също приготвят пица, но тя се различава от познатите италиански варианти
Източник: Бон Апети
Дата: 12.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
7 г суха мая
1 яйце
150 мл вода
50 мл зехтин

за пълнежа:
1,2 кг лук (големи глави)
100 г аншоа
40 филета аншоа за украса
200 г маслини „Каламата“
1 с. л. каперси
4 с. л. зехтин
6 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Писаладиер
В купа се смесват брашното, сухата мая, зехтинът и яйцето. Налива се водата и се замесва меко и гладко тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си, покрито с фолио за свежо съхранение.

2
Писаладиер 2
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина, на слаб огън, докато омекне и стане златист – за около 1 час. Охлажда се и се подправя с листенцата мащерка.

3
Писаладиер 3
Аншоата (100 г) се стрива на паста в хаванче. Прибавят се каперсите и се стрива отново.

4
Писаладиер 4
Готовото тесто се разточва на правоъгълник върху силиконов килим, прехвърля се в тава, краищата се прегъват леко навътре, така че да се образува ръб.

5
Писаладиер 5
Тестото, без ръба, се намазва с пастата от аншоа и върху нея се разпределя лукът.

6
Писаладиер 6
Пицата се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор за 30 минути. След това се гарнира с маслините и филетата аншоа за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: