Пиринско вдъхновение

Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2001
Пиринско вдъхновение
 
Необходими продукти:
1 пиле
300 г кървавица
300 г кайма
200 г свински гърди
100 г сланина
150 г ориз
1 кисела зелка
2 малки глави лук
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пиринско вдъхновение
От зелката се отделят няколко листа, останалото се нарязва на парчета.
Лукът се нарязва наситно, поставя се в подходящ съд заедно с каймата и ориза. Овкусява се със сол и червен пипер и хубаво се омесва.
2
Пиринско вдъхновение 2
С една част от каймата се пълни пилето, с другата се приготвят зелеви сарми.
3
Пиринско вдъхновение 3
Сланината се нарязва на филийки и се поставя на дъното на глинен гювеч. Върху нея се слагат нарязаното зеле и пилето. Отстрани се подреждат сармите и свинските гърди. Кървавицата се нарязва и се нарежда върху пилето.
4
Пиринско вдъхновение 4
Налива се вода до нивото на продуктите. Гювечът се захлупва и се запечатва с тесто. Слага се в студена фурна, която се загрява на максимална степен. След 45 минути температурата се намалява на 100-150 градуса и се пече 2 - 2 1/2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: