Пиратска салата

Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2010
Пиратска салата
 
Необходими продукти:
400–500 г миди
2 глави червен лук
2 зелени чушки
2 моркова
1 тиквичка
150 г олио
100 г оцет
10 зърна черен пипер
5–6 листа джоджен
2 дафинови листа
1 с. л. червен пипер
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 ч. ч. зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:
1
Мидите се остъргват с нож и се почистват. Поставят се в малко вода и се варят, докато се отворят. Достигат кулинарна готовност, когато месото придобие оранжев цвят.
 

2
Лукът се нарязва на едри шайби, чушките – на ивички, а морковите и тиквичката – на колелца. Запържват се за около 3 минути в загрято олио, докато омекнат, и към тях се прибавят подправките. Всичко се залива със зеленчуковия бульон и се оставя да поври 10 минути. След това се прибавят и мидите. Варенето продължава 3 минути.
 

3
Сместа се оставя напълно да се охлади и да престои поне 6 часа преди консумация. Ако се съхранява по-продължително време, продуктите задължително трябва да са покрити с олио.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: