Пипер с доматен сос

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 09.07.2014
Пипер с доматен сос
 
Необходими продукти:
1 кг. пипер
1 кг. домати
3-4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2-3 супени лъжици зехтин


Начин на приготвяне:
1
Измийте добре суровия пипер и го изпечете. След като изпечете чушките/ пипера, го завийте в найлонова торба, или пък го сложете в тенджера, която се затваря плътно, за да може пиперът да се „задуши“. Това се прави с цел в последствие да обелите по-лесно чушките. След около 15-20 минути пиперът се е задушил достатъчно и беленето му става изключително бързо и лесно.
2
За доматения сос първо трябва да обелите доматите. Ако доматите са добре узрели, това не е проблем, защото люспите им се отделят лесно и бързо. Ако обаче доматите са по-твърди, направете малко кръстче с нож на всеки домат, след което ги сложете в тенджера с вряща вода за 15 секунди. Извадете доматите от водата и ги обелете.
3
Обелените домати пасирайте с пасатор, или кухненски робот, или просто нарежете на много дребно. След като сте пасирали доматите, излейте доматената каша в тенджера и я сложете да заври. Добавете ситно нарязания чесън и 1/2 чаена лъжица захар. Доматите се варят до сгъстяване на соса. След като сосът се е посгъстил добавете зехтина и оставете да поври още 5 минути. Свалете от огъня и добавете ситно нарязания магданоз, след което разбъркайте добре.
4
Ако доматите ви не са добре узрели, или пък, ако сте попаднали на кисели домати, тогава добавете малко захар, например 1/2 кафена лъжица. Така доматеният сос няма да има неприятно кисел вкус. По желание може да прибавите в соса и малко пресни листа от босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: