Пипала на октопод с варени картофи и чеснов сос

Източник: Марина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.01.2014
Пипала на октопод с варени картофи и чеснов сос
 
Необходими продукти:
за октопода:
500 г пипала на октопод
2 стръкчета магданоз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
5 скилидки чесън

за соса:
7 стръка магданоз
1/2 глава чесън
200 г зехтин
1 ч. л. сол

за гарнитурата:
4 средно големи картофа


Начин на приготвяне:
1
Пипала на октопод с варени картофи и чеснов сос
Нарязвате на средно дебели кръгчета пипалата на октопода и ги варите 5-6 минути.След това слагате тигана да загрее и заливате с 1-2 лъжици зехтин. Прибавяте нарязаните пипала, нарязвате чесъна на филийки, прибавяте ги към октопода и ги оставяте 2-3 минути да се пържат на бавен огън. Добавяте червения пипер и черния и разбърквате. След 7 минути добавяте магданоза и оставате за 1 минута да покъкри и сваляте тигана от котлона.
2
Пипала на октопод с варени картофи и чеснов сос 2
За соса:

Слагате заедно магданоза, зехтина, чесъна и солта в съд за пасиране. Пасирате до хомогенна смес.
3
Пипала на октопод с варени картофи и чеснов сос 3
За гарнитурата

Сварявате картофите. След като са готови ги режете на средно дебели кръгчета. Подреждате ги в чинията като основа, след това поставяте отгоре готовия октопод и посипвате със соса отгоре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: