Пилешко вретено

Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2001
Пилешко вретено
 
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
50 г кашкавал
1 шепа стерилизирани печурки
1 кисела крастaвичка
1 к. ч. грах
2 с. л. соев сос
олио за намазване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко вретено
Филето внимателно се начуква, като се започва от средата. След това се посолява и се подправя с черен пипер.
2
Пилешко вретено 2
Краставичката и кашкавалът се нарязват на кубчета, гъбите - на малки парчета.
3
Пилешко вретено 3
В средата на филето се поставя малко от плънката, грах и 2 парченца масло. Поръсва се с бяло вино и лимонов сок (по желание). Навива се на руло, като краищата се притискат хубаво. Рулата се овалват в смесени в дълбока чиния олио и соев сос.
4
Пилешко вретено 4
Скарата се намазва с мазнина. Рулата се поставят откъм затворената страна, за да се запечатат добре. Пекат се, като се обръщат 3-4 пъти през около 5-6 минути. СЪВЕТ: При сервиране се препоръчва украсата да е от продукти, които участват в плънката на вретеното.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2014
Станаха много вкусни, въпреки че малко промених рецептата.Вместо стерилизирани гъби, сложих пресни печурки, задушени с малко масло. Изпекох ги във фурната, защото нямам скара.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: