Пилешко в точени кори

С богата и ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 фини точени кори
800 г пилешки гърди
200 г спанак
120 г кашкавал от краве мляко
30 г сушени домати
150 мл прясно мляко
1 скилидка чесън
1 жълтък
2 с. л. краве масло (+ за намазване)
1 с. л. брашно
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
микс от зелени салати за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Пилешко в точени кори
Спанакът се сотира в 1 с. л. от маслото, заедно с наситнения чесън.
2
Пилешко в точени кори 2
Добавят се нарязаните на ситно сушени домати.
3
Пилешко в точени кори 3
След около минута сместа се изважда от съда и се оставя, да се отцеди.
4
Пилешко в точени кори 4
Останалото масло се загрява и в него се запържва брашното. Налива се млякото и се готви до получаването на гъст и гладък сос бешамел. Овкусява се със сол, черен пипер и индийско орехче.
5
Пилешко в точени кори 5
Добавят се настърганият кашкавал и жълтъкът. Разбърква се.
6
Пилешко в точени кори 6
Спаначената смес се разбърква с бешамела.
7
Пилешко в точени кори 7
Месото се изтънява и се овкусява със сол и черен пипер.
8
Пилешко в точени кори 8
Във всяко парче се поставя от спанака с бешамел. Навива се руло.
9
Пилешко в точени кори 9
Поставя се върху намазана с масло точена кора.
10
Пилешко в точени кори 10
Затваря се добре. Така се оформят всички рула.
11
Пилешко в точени кори 11
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 20 минути.
12
Пилешко в точени кори 12
Сервира се с микс от зелени салати.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2019
Ако го направя някога отново,ще е без корите.Пилето не се запича и беше като варено.
3.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2018
Много вкусно,опитайте!
2.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2018
Много е вкусно, аз замених спанака с кейл и също се получи чудесно
1.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2018
Като за първи опит - бива. Но вкусът е страхотен. Опитайте!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: