Пилешко стю

Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2003
Пилешко стю
 
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
1 ч. л. босилек
200 г грах
100 г заквасена сметана
1/2 л пилешки бульон
1/2 кг пресни малки картофи
4–5 стръка целина
2 моркова
1 малка глава лук
50 г краве масло
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Пилешко стю
Кожата на гърдите се отстранява, месото се обезкостява и се нарязва на кубчета. В тенджера се разтопява маслото и в него за 3–4 минути се запържва месото, след което се прехвърля в друг съд.
2
Пилешко стю 2
Лукът се реже на полумесеци, морковите – наедро, а целината – наситно. В мазнината, където е пържено пилето, се запържват за около минута лукът и морковите. Слага се целината, разбърква се и се добавят цели измитите картофчета. Залива се с бульона и се оставя да ври около 15 минути.
3
Пилешко стю 3
След като картофите поомекнат, месото се връща в ястието и се прибавят грахът и босилекът. Ври още 5 минути, след което се уплътнява с разтвореното във вода брашно и се застройва със сметаната.
4
Пилешко стю 4
При сервиране всяка порция може да се поръси със ситни кубчета домати.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2016
много вкусно, леко ястие. Аз го правя с риган заради половинката, която мрази босилек и пак е вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2014
Страхотно, лесно и много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: