Пилешко странджански кебап

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2008
Пилешко странджански кебап
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
3-4 кисели краставички
2-3 стръка лук
1 стрък чесън
1/2 лимон
2-3 стръка магданоз
1 в. ч. бяло вино
4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
2 ч. л. брашно
1 ч. л. червен  пипер
1 ч. л. чубрица
черен  пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко странджански кебап
Месото се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и пипер и се запържва в олиото до златисто.
2
Пилешко странджански кебап 2
Добавят се червеният пипер и разтвореното в малко вода доматено пюре.
3
Пилешко странджански кебап 3
Слагат се нарязаните наситно зелен лук и чесън, поръсва се със сол и черен пипер и се задушава под капак.
4
Пилешко странджански кебап 4
Сипват се бялото вино и 250 мл гореща вода. Оставя се да къкри 15-20 минути.
5
Пилешко странджански кебап 5
Нарязаните на ивички краставички и обеленият и нарязан на колелца лимон се смесват с месото.
6
Пилешко странджански кебап 6
Ястието се овкусява с нарязан наситно магданоз и чубрица.
7
Пилешко странджански кебап 7
Брашното се запича на сух тиган, след което се охлажда с малко вода и получената смес се излива в тенджерата с кебапа. Оставя се да къкри още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: