Пилешко със зеленчуци и сос „Бешамел“

Крехко пилешко, с много зеленчуци и мек сос
Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
1 глава броколи
3 картофа
4 моркова
1 глава лук
2 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за бешамела:
4 с. л. брашно
4 с. л. краве масло
3 ч. ч. прясно мляко
50 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Пилешко със зеленчуци и сос „Бешамел“

Пилешкото месо се запържва в сгорещеното олио от двете страни. Изважда се и се нарязва на кубчета.

 


2
Пилешко със зеленчуци и сос „Бешамел“ 2

В същия съд се запържва лукът, нарязан наситно. Добавят се картофите, нарязани на кубчета и се налива бульонът. Намалява се силата на огъня, похлупва се и се оставя да къкри около 5 минути.

 


3
Пилешко със зеленчуци и сос „Бешамел“ 3

Прибавят се морковите – обелени и нарязани на дебели шайби. Оставя се да къкри, докато зеленчуците омекнат.

 


4
Пилешко със зеленчуци и сос „Бешамел“ 4

В касерола се разтопява маслото и в него се запържва брашното.

 


5
Пилешко със зеленчуци и сос „Бешамел“ 5

Постепенно се налива млякото, предварително загрято. Добавя се и настъргания кашкавал.

 


6
Пилешко със зеленчуци и сос „Бешамел“ 6

Когато омекнат зеленчуците, се прибавят розичките броколи. Налива се бешамела, прибавя се нарязаното на кубчета месо и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да къкри под капак около 5 минути. Сервира се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2021
Наистина се получи много добре, а и количеството е огромно :) Вкъщи ще трябва да го ядем три дни. Минусът е, че използвах безумно голямо количество съдове и ще отнеме време докато ги набутам в миялната.
21.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2021
Получи се страшно вкусно, но броколите ми останаха доста сурови. Може би трябваше да ги добавя една идея по-рано, да се сготвят малко и чак тогава да добавя бешамела. :)
20.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2019
Стана учудващо вкусно! Ползвах сирене чедър и кокосово мляко вместо краве. Със сигурност пак ще го готвя.
19.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2019
Уникално
18.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2018
Вкусно е, а и лесно се приготвя.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: