Пилешко с царевица в уок

Бързо, апетитно и леко пикантно
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки пържоли от бут
120 г заквасена сметана
400 г царевица от консерва
1 връзка магданоз
1 морков
4 скилидки чесън
4 люти чушки „Пеперончино”
4 яйца
2 с. л. подправка за барбекю
2 с. л. нишесте
4 с. л. олио
200 мл бяло вино
4 с. л. светъл соев сос


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с царевица в уок
Месото се нарязва на кубчета и се овкусява с подправката за барбекю и нишестето.
2
Пилешко с царевица в уок 2
Магданозът, морковът и чесънът се нарязват наситно. Правят се 2 отделни смеси – първата е от чесъна и натрошените люти чушлета, а втората от отцедената царевица и морковите.
3
Пилешко с царевица в уок 3
Всяка порция се приготвя отделно с ¼ от изброените в стъпката продукти. В сгорещения уок се загрява 1 лъжица олио. Първо се запържва чесънът с лютите чушки, чуква се 1 яйце, сипва се от морковите и от царевицата и се разбърква. Прибавя се от пилешкото месо и щом се запържи, се сипват виното и соевият соев сос.
4
Пилешко с царевица в уок 4
Дърпа се от огъня и се посипва с пресен магданоз.
5
Пилешко с царевица в уок 5
Всяка порция се сервира със заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2019
Лесно, вкусно и ефектно!
5.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2014
много вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
много вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2014
Страхотно се получава много вкусно, вече редовно присъства в моето домашно меню.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2013
Уникално вкусно! Само че при мен пикантния вкус липсваше!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: