Пилешко с пюре от целина и моркови

Пилешкото месо намира достоен партньор в лицето на това ароматно, сезонно пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
1 с. л. сух естрагон
100 г заквасена сметана
1 лимон
1/2 глава целина (голяма)
2 моркова
4 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
100 г краве масло
200 мл пилешки бульон
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с пюре от целина и моркови
Лимонът се настъргва и сокът му се изстисква. Целината се почиства и се нарязва на кубчета, а морковите се обелват и се нарязват на шайби.
2
Пилешко с пюре от целина и моркови 2
Сваряват се, отцеждат се и се пасират. Смесват се със сметаната, естрагона, сол и черен пипер и отново се пасират.
3
Пилешко с пюре от целина и моркови 3
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се пържи равномерно от двете страни в тиган с нагорещения зехтин. Налива се лимоновият сок, а след това се сипва и бульонът. Накрая се добавя студеното масло и се разбърква.
4
Пилешко с пюре от целина и моркови 4
Месото се слага върху канапе от пюрето, полива се със соса и се сервира поръсено с настъргана лимонова кора.

Съвет: Ако не поберете цялото месо в тигана, можете да го изпържите на два пъти. В такъв случай лимоновият сок, бульонът и маслото се разделят на две.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2014
Много бързо и лесно за приготвяне, а соса който се получи е уникално вкусен :)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2013
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: