Пилешко с ориз и фъстъци

Оригинална идея за разнообразяване на любимото ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 горни пилешки бутчета
100 г бекон
150 г печени и белени фъстъци
2 стръка праз
1/4 глава целина
1 скилидка чесън
300 г дългозърнест ориз
400 г пасирани домати от консерва
600 мл пилешки бульон
2 дафинови листа
30 мл олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с ориз и фъстъци
Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Пилешко с ориз и фъстъци 2
Запържват се в олиото до златисто.
3
Пилешко с ориз и фъстъци 3
Изваждат се от съда, а мазнината се изхвърля.
4
Пилешко с ориз и фъстъци 4
В същия съд се запържват наситнените праз, целина и чесън.
5
Пилешко с ориз и фъстъци 5
Когато зеленчуците омекнат, се добавя нарязаният наситно бекон и също се запържва.
6
Пилешко с ориз и фъстъци 6
В съда за готвене се сипват оризът и фъстъците и се запържват за кратко.
7
Пилешко с ориз и фъстъци 7
Налива се бульонът, слагат се дафиновите листа и консервата домати и се овкусява със сол и черен пипер.
8
Пилешко с ориз и фъстъци 8
Сместа се прехвърля в тава и отгоре се подреждат пилешките бутчета.
9
Пилешко с ориз и фъстъци 9
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 40 минути.
10
Пилешко с ориз и фъстъци 10
По желание се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2019
Не е лошо, но не бих повторила.
5.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2014
Стана много вкусно,но вместо пасирани домати от консерва използвах доматено пюре.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2014
Поредна рецепта, която се получи мноооого добре :)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Много приятен вариант на класическото пиле с ориз. Надали ще успее да измести традиционната рецепта във вкуса на нашето семейство, но със сигурност беше едно много приятно и вкусно отклонение от канона ;)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Страхотно допълнение към една класическа рецепта.Лесна и приятна за изпълнение.Фъстъчките поомекнаха и спомогнаха за добрия вкус. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: