Пилешко с орехи по албански

Бързо, нетрадиционно и много вкусно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2011
Пилешко с орехи по албански
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут
100 г натрошени орехи
1 скилидка чесън
2 жълтъка
2 с. л. брашно
30 г краве масло
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за запръжката:
40 г краве масло
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с орехи по албански

Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва в олиото.


2
Пилешко с орехи по албански 2

В друг съд се запича брашното до златисто и към него се добавя маслото.


3
Пилешко с орехи по албански 3

Слагат се орехите, наситнения чесън и леко разбитите жълтъци. Разбърква се за кратко и съдът се дърпа от огъня.


4
Пилешко с орехи по албански 4

Прибавя се месото, заедно със соса от пърженето. Овкусява се със сол и черен пипер.


5
Пилешко с орехи по албански 5

Маслото се сгорещява и в него се запържва за кратко червения пипер.


6
Пилешко с орехи по албански 6

Месото се поднася полято със запръжката.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: