Пилешко с орехи и нар (Фесенджан)

Богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 горни пилешки бутчета
500 мл фреш от нар
200 г ориз „Басмати“
120 г печени орехи
100 г краве масло
2 глави лук
1/2 връзка магданоз
1/2 нар
4 с. л. кафява захар (светла)
1 с. л. кориандър
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. канела
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с орехи и нар (Фесенджан)
Фрешът от нар се загрява със захарта и се готви, докато течността се редуцира наполовина.
2
Пилешко с орехи и нар (Фесенджан) 2
Пилешките бутчета се почистват от кожата, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Запържват се в половината от маслото, докато станат със златистокафяв цвят.
3
Пилешко с орехи и нар (Фесенджан) 3
Изваждат се и в същия съд се запържва нарязаният на малки кубчета лук. Трябва да стане златист и леко карамелен.
4
Пилешко с орехи и нар (Фесенджан) 4
Орехите се накълцват, малка част от тях се заделя за поръсване. Към лука се сипват орехите, куркумата, кориандърът, канелата и редукцията от нар. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Пилешко с орехи и нар (Фесенджан) 5
Слага се и месото, и се готви под капак, на слаб огън, докато месото омекне, като периодично се разбърква.
6
Пилешко с орехи и нар (Фесенджан) 6
Оризът се накисва за 10 минути във вода, след това се измива много добре и се вари в голямо количество вода – до готовност. Отцежда се и се смесва с останалото масло.
7
Пилешко с орехи и нар (Фесенджан) 7
Посолява се и се поръсва с наситнен магданоз.
8
Пилешко с орехи и нар (Фесенджан) 8
Зрънцата от нара се отделят. Ястието се сервира върху ориза, поръсва се със заделените орехи и зрънца нар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2016
Моят начин да го приготвя следващия път ще е да махна канелата. Иначе - страхотна идея, благодаря на БонАпети, че предложиха това интересно блюдо. Точно тази рецепта е умело съчетание от вкусове, страхотна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: