Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“

Сочно месо, обвито в бекон, запечено със сирена и поднесено с пресни тиквички и сос
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2012
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“
 
Необходими продукти:
400 г пилешка пържола от бут (без кожа)
50 г сирене „Пармезан”
100 г сирене „Моцарела”
4 резена пушен бекон
40 мл зехтин
2–3 стръка прясна мащерка
1 щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за доматения ”Холандез”:
3 жълтъка
2 с. л. вода
200 г краве масло
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. доматено пюре
сокът от 1/2 лимон
3–4 листа босилек
сол и бял пипер на вкус

за гарнитурата:
3 малки тиквички
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“

Пилешкото месо се нарязва на дребни парчета.

 


2
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“ 2

После се смесва с наситнената мащерка, настъргания пармезан, половината от зехтина, сол, лют и черен пипер.

 


3
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“ 3

Вътрешните страни на голям ринг се обличат с бекон. Слага се от овкусеното месо, като се притиска добре.

 


4
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“ 4

Запечатват се в останалия зехтин, предварително сгорещен, от двете страни, заедно с ринга.

 


5
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“ 5

Прехвърлят се в тава, покрива се с парчета от моцарелата и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 15 минути.

 


6
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“ 6

Жълтъците се смесват с водата в купа, сложена на водна баня и се разбива с бъркалка докато побелеят и станат пухкави. Маслото се разтопява и се налива на тънка струйка към жълтъците, при постоянно бъркане. (Не се слага само белтъка, който се отделя от маслото, на дъното на съда). След като се поеме маслото,  се овкусява със сол, бял пипер и сока от лимон. Към топлия сос, се добавя доматения концентрат и доматеното пюре.  

 


7
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“ 7

Бърка се около 5 минути и се поръсва с наситнения босилек.

 

 


8
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“ 8

Тиквичките се нарязват под ъгъл и се овкусяват се със сол, черен пипер и зехтин. Пекат се на грил тиган.

 


9
Пилешко с моцарела и доматен „Холандез“ 9

Запеченото пилешко се поднася със соса и тиквичките.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: