Пилешко с мед и джинджифил

Вкусен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
400 г моркови
30 г пресен джинджифил
4 стръка пресен лук
4 скилидки чесън
100 мл десертно вино (шери)
80 мл олио
50 мл светъл соев сос
40 мл ябълков оцет
1 с. л. мед
1/2 ч. л. лют пипер на люспи
сол и черен пипер на вкус
сусамово олио на вкус
царевично нишесте за овалване


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с мед и джинджифил
Пилешкото се реже на кубчета и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Пилешко с мед и джинджифил 2
Овалва се в нишестето, изтупва се от излишното и се пържи, до полуготовност, на няколко пъти в около 60 мл сгорещено олио.
3
Пилешко с мед и джинджифил 3
Изважда се и в същия съд за кратко се запържват наситнените джинджифил и чесън.
4
Пилешко с мед и джинджифил 4
Налива се оцетът и когато се изпари, се сипват медът, виното и соевият сос.
5
Пилешко с мед и джинджифил 5
Щом сместа леко се сгъсти, се връща пилешкото и се готви още три–четири минути.
6
Пилешко с мед и джинджифил 6
Морковите се оформят на тънки ленти и се сотират в останалото олио на силен огън. Трябва да останат леко хрупкави.
7
Пилешко с мед и джинджифил 7
Подправят се с лютия пипер, сол и черен пипер. Когато са готови, се овкусяват със сусамово олио.
8
Пилешко с мед и джинджифил 8
Пилешкото се сервира със соса върху канапе от морковите. Всяка порция се поръсва с наситнен пресен лук, а по желание и с черен сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2023
Много вкусно. Заслужава да се опита.
4.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2018
Много вкусно! Сготвихме го с много любов и добавихме китайски яйчени нудълс.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
Стана уникално! Аз добавих лук, тиквичка, гъби и чушка!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2016
Пробвах с пилешко, после и със свинско месо стана супер, особено с пресни моркови от градината мммммм.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2016
Ето един вегетариански вариант - замених пилето със соеви хапки (предварително накиснати в бульон), както и добавих чевени чушки, които леко запържих. Получи се прекрасно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: