Пилешко с грах и сметана

Европейска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 моркова
1 зелена чушка
1 глава лук
1 картоф
2-3 с. л. олио
1 с. л. сос "Уорчестър"
2 ч. л. брашно
1 щипка естрагон
1 ч. л. сол
жълтък за намазване
1 лист бутертесто (200 г)
2 бр. пилешки гърди
400 г замразен грах
50 г корен целина
20 г краве масло
200 мл готварска сметана


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с грах и сметана
Маслото и олиото се загряват в тенджера.
2
Пилешко с грах и сметана 2
Лукът, морковите и чушките се почистват и се нарязват на малки парчета. Задушават се за около минута на слаб огън.
3
Пилешко с грах и сметана 3
Картофът се нарязва на кубчета и се прибавя в тенджерата.
4
Пилешко с грах и сметана 4
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се маринова с малко сол и зехтин.
5
Пилешко с грах и сметана 5
Месото се сипва при зеленчуците, налива се малко вода (около 50 мл), посолява се и се прибавя нарязаната целина.
6
Пилешко с грах и сметана 6
Ястието се подправя със сос "Уорчестър" и щипка естрагон и се поръсва с брашното.
7
Пилешко с грах и сметана 7
След това се налива сметаната, сипва се грахът и се оставя да къкри на слаб огън, докато сосът се уплътни.
8
Пилешко с грах и сметана 8
Сместа се пресипва в подходяща тавичка.
9
Пилешко с грах и сметана 9
Листът бутертесто се набожда с вилица, за да не се надуе прекалено при печенето.
10
Пилешко с грах и сметана 10
Тавата се покрива с бутертестото, излишното се изрязва с нож и отгоре се намазва с разбит жълтък. Ястието се запича на умерена фурна (при температура 180 градуса), докато тестото порозовее.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: